Snart slut for Agerhøne og Bomlærke


Agerhøne. Foto: Erhardt Ecklon

Der har været en dramatisk tilbagegang for de to arter på øen, der begge var talrige frem til slutfirserne. Agerhønen har haft den hurtigste rutsjetur og med kun to observationer af arten i 2011 og to i 2012 (kilde: DOFBasen.dk) er det nok snart slut. Kombinationen af manglende tilgang til bestanden, jagt og ikke mindst fødemangel har knækket grundlaget for artens eksistens på øen. Svært at se en fremtid for arten på øen uden genudsætning, vinterfodermarker, sprøjtefriebræmmer og lokal fredning. Den samme udvikling ses landet over, men på Langeland må det siges, at løbet er kørt.


Bomlærke. Foto: Erhardt Ecklon

Bomlærken har også lidt under fodermangel, de store vinterflokke man så i firserne er en saga blot. Nu ses måske en enkelt fugl om året, men her kunne man måske håbe på genindvandring. Fuglen kan strejfe, og ses til tider på trækforsøg. Men arten er også i tilbagegang andre steder i landet særligt efter braklægningens ophør, også her kunne vinterfodringsmarker måske hjælpe arten.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

3 Kommentarer til Snart slut for Agerhøne og Bomlærke

  1. NRA skriver:

    Jeg har i år 2 par agerhøns på Sydlangeland begge på Vesteregn – sidste år så jeg kun et par – bomlærke var der to par af i 2010 (Nørreballe Nor + v Gulstav Klint) og et par i 2011 v Gulstav har ikke set nogen i år – så det står vildt sløjt til – i slutfirserne var der således 14-17 par bomlærker mellem Bagenkop og Nordenbro og mindst 8-10 par agerhøns i samme område
    NRA

  2. Pingback: At have agerhøns i haven « naturtanker

  3. carstenfri skriver:

    Og vi har også agerhøns, der kommer i vores have her i Vindeby ved Lindelse. 1 par har vi set her. Sidste år så jeg agerhøns omkring et lille vandhul ved Grisebjergvej, måske er det derfra “vores” agerhønsepar kommer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s